Wednesday, July 17, 2024

Kohtume juba reedel Pärnu Mulligaleriis, kus toimub suur kimonote stiilimäng


Stellarium tähistab juba reedel toredat sõprust Mulligaleriiga, kus sel korral külastan Pärnut ja teemaks kimonojutud. Mitte ainult - üheks Eesti stiilseimaks naiseks tõusnud fotograaf Meisi Volt on sellel õhtul minu modelliks - nimelt näitan Meisi seljas sellel õhtul kümmet erinevat muutumismängu ehk kuidas kanda argiste riiete ja pidulikumate kleitidega kimonoid ja haorisid? Seda muutumismängu ja vestlusõhtut kroonivad Mulligalerii šampanjad.

Mul on kokku pakitud viis kohvrit riideid, sest võtan esmakordselt suvepealinna Mulligaleriisse ühes oma isikliku kollektsiooni rariteetseid kimonoid, mida lihtalt tasub näha. Igal kimonol oma oma lugu, selles pole kahtlust ja veel millised lood! Mina usun, et kimonotel on hing - mõni lihtsalt veab mind seiklustesse ja teine toob rahuliku hingamise. Kui sind huvitavad põnevad tõigad kimonote ajaloost. siis neid kuuleb samuti. 

Lisaks lõikan kõigi külaliste nähes lahti ühe kimono, et saaksime üheskoos piiluda, kuidas Jaapani käsitöömeistrid on kimono kokku õmmelnud. Sellest siidist kimonost saab iga külaline tükikese siidi kingitusena kaasa. 

Minu uueks ja põnevaks huviks lisaks siidist kimonotele on sünteetilised Jaapani tekstiilid, mida testin ja kannan ning ka nendest võtan mõned võrdluseks kaasa. Ma ise armastan sünteetulised kimonod oma rätsepaga pisut ümber disainida ja olen lasknud nad lõigata täpselt sellisesse pikkusesse, et saaksin tõukerattal nendega ringi sõita. Seegi elamus!

Esimest korda näitan, kuidas jaapanlased trükivad kangastele nimesid ja kuidas nad on igale siidist kimonole oma nime andnud. See on muinasjutuline rännak läbi salapärase siidimaailma ja stiilimuutuse, mida saab tähistada vaid šampanjaga!

Kuidas registreerida?

Šampanjadest pakub Mulligalerii perenaine Kristel Voltenberg sel õhtul kolme hunnitut hõrgutist CLUB TRESOR liikmeskonda kuuluvalt Champagne SALMON majalt, muuhulgas täiesti tuliuut ja väga kunstipäraselt lahendatud pudelis olevat šampanjat "Les Bariolles". 

Menüüs on:
Salmon Selection Montgolfiére Brut
Salmon Selection Montgolfiére 100% Meunier Brut
Salmon 100% Meunier Parcellaire Millésime 2017 "Les Bariolles"

Õhtu maksumus on 39.- eurot. Eelnev registeerumine õhtule on kindlasti vajalik! Hea ilma korral toimub üritus Mulligalerii PÄRNU armasa eesaias. Kui ilm jahedam, oleme siseruumides.

Väärib märkimist, et osad kimonod ja haorid on ka müügiks, mis annab sulle imelise võimaluse täiendada oma garderoobi ainukordsete kunstiteostega, millel samas väga lai kasutusvõimalus. Tule ja piilu jaapanlaste käsitöömaailma, kus siidist kangas ja siidist voodrid on sedavõrd unikaalsed, et mitte kunagi ei kõnni sulle keegi selles samas kimonos vastu. 

Lisainfo ja registeerumine e-postil: info@mulligalerii.ee

Õhtu maksumuse palume kanda enne üritust MTÜ Mulligalerii kontole: EE021010220294190224

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig