Sunday, April 17, 2016

Green pea soup with coconut milk


This spring green soup immediately won my heart. The combination of peas and coconut has some sort of a charming accord. The soup itself is simple and quick to make of easily attainable ingredients, so it suits a busy workday evening well.  

Until winter battles spring outside and there are little islands of snow instead of green grass peeking out of the ground, frozen green peas from the freezer are a good substitute for the fresh green. By the way, green peas are one of the vegetables that doesn't lose its flavour much when frozen. The coconut green pea soup is from the Anna Jones cookbook where I took the recipe with small adaptations. 4 portions. Preparation time: 20 minutes  

What's needed?  

2 tbsp coconut milk  
200g leek, chopped  
a handful of green onions, hopped  
500 g frozen green peas  
400 g can of cocomut milk  
4 dl broth  lemon juice  
pea shoots and fresh coriander  
salt and pepper  
olive oil to serve

How to prepare?  

Heat coconut oil at medium heat on a frying pan, cook the leek and green onions for a few minutes. Add green peas, and pour hot broth and coconut milk on top. Rise to boil, lower temperature, and cook for ca 5 minutes. Remove from heat, sprinkle fresh coriander, season with salt, pepper, and lemon juice, and purée into an even liquid. Add pea shoots whtn serving, sprinkle with olive oil, and grind black pepper on top. Serve immediately.

Explore Tuuli Mathisen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".



See kevadroheline supp võitis koheselt mu südame. Herne ja kookose maitsekoosluses on mingi lummavalt toimiv kooskõla. Supp ise on aga lihtne ja kättesaadavatest koostisosadest kiirelt valmiv ehk siis sobib igati ka toimeka tööpäeva õhtusse. 

Seni, kuni õues talv kevadega maadleb ja rohetavate rohuliblede asemel tuleb lumiseid laike silmitseda, sobib sügavkülmast pärit roheline hernes väga hästi kevadrohelist imiteerima. Roheline hernes on, kusjuures, üks neid köögivilju, mille maitse toitudes väga palju ei erine värske herne maitsest ka peale sügavkülmast läbi käimist. Kookospiimaga hernesupi idee on pärit Anna Jonesi kokaraamatust, kust väikesete mugandustega sai see retsept ka enda jaoks sobivaks kohendatud. Sellest piisab neljale inimesele ja valmistamisaeg on 20 minutit.

Mida sa vajad?

2 sl kookosõli 
200 g porrut, hakituna 
peotäis rohelist sibulat, hakituna 
500 g külmutatud rohelisi herneid 
400 g purk kookospiima 
4 dl puljongit 
sidrunimahla 
hernevõrseid ja värsket koriandrit 
soola ja pipart 
oliiviõli serveerimiseks

Kuidas valmistada?

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel kookosõli ning hauta porrut ja rohelist sibulat mõned minutid. Lisa rohelised herned ja kalla peale kuum puljong ning kookospiim. Lase keema tõusta, alanda kuumust ning keeda ca 5 minutit. Tõsta pott tulelt, puista sisse värsket koriandrit, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga ning püreesta kõik ühtlaseks. Serveerides lisa hernevõrseid, piserda supile oliiviõli ning jahvata musta pipart. Serveeri kohe.

Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema võrratust blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig