Those who have tasted passion fruit know that's it's a nice and sour fruit that's perfect for adding zing to desserts. A classic Pavlova gets a new life through the sour kiwi and passion fruit. The sweet creamy cake is heavenly with a sweet-sour rich topping and those who have loved strawberry Pavlova this far, should give this combination a try. This recipe is for six-eight cake lovers.
What's needed?
5 whites of bigger eggs
2,5 dl sugar
1 tbsp starch
1 tsp white wine vinegar
1 tsp vanilla sugar
3 dl full cream
200 g cream cheese at room temperature
2 tbsp sugar
3 kiwis, peeled
2 passion fruits, the inside removed seeds of one pomegranate
How to prepare?
Work the egg whites into a foam with soft tips. Continue whisking and add sugar bit by bit. Whisk for another 10 minutes using an electric mixer until the sugar is completely dissolved (you can check that by taking the foam between your fingers - when you don't feel sugar crystals any more, it's dissolved). Add starch, vinegar, and vanilla sugar. Mix for another minute. Put the egg white on baking paper that is smeared with oil, make a round with a diameter of about 24 cm. Leave a little hollow in the middle - that's where the cream will go later. Cook in a preheated oven at 120 degrees for about 1 hour 20 minutes. Towards the end you can lower temperature to 100 degrees. Cool down in the oven with the oven door open. Whisk the cream, cream cheese and sugar into a creamy froth. Smear the cream on the cooled down meringue base. Decorate with pieces of kiwi, passion fruit, and pomegranate seeds. Serve immediately.
Explore Tuuli Mathisen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".
Kes on passionivilja proovinud, see teab, et tegemist mõnusa hapuka viljaga,mis kui loodud magustoitudele särtsu lisama. Klassikaline Pavlova kook saab hapuka kiivi ja granadilli toel hoopis uue elu. Magusa ja kreemise koogiga tekitab magushapu ja rikkalik lisand imelise koosluse ning kes seni on maasikatega Pavlovat oma lemmikuks pidanud, maitsku kindlasti ka seda kooslust. Retsept on kuuele-kaheksale maiasmokale.
Mida sa vajad?
5 suurema muna valget
2,5 dl suhkrut
1 spl tärklist
1 tl valge veini äädikat
1 tl vanillisuhkrut
3 dl vahukoort
200 g toorjuustu, toasoojana
2 sl suhkrut
3 kiivit, koorituna ja tükeldatuna
granadilli, sisu eemaldatud
1 granaatõuna seemned
Kuidas valmistada?
Töötle mikseriga munavalged pehmete tippudega vahuks. Vahustamist jätkates lisa järk-järgult suhkur. Mikserda umbes 10 minutit, kuni suhkur on täielikult lahustunud (seda võid kontrollida võttes vahtu näppude vahele. Kui kristalle enam näppude vahel ei tunne, on suhkur lahustunud). Lisa tärklis, äädikas ja vanillisuhkur. Mikserda veel umbes minut. Määri munavalgevaht õliga määritud küpsetuspaberile ümmarguse, umbes 24 cm läbimõõduga ringiks. Ringi keskele moodusta väike süvend – sinna läheb hiljem kreem. Küpseta eelsoojendatud ahjus 120 kraadi juures umbes 1 tund ja 20 minutit. Lõpupoole võid temperatuuri alandada 100 kraadini. Jahuta ahjus, hoides ahjuust lahti. Vahusta vahukoor, toorjuust ja suhkur kreemjaks vahuks. Määri kreem jahtunud beseepõhjale. Kaunista kiivitükkide, granadilli ja granaatõunaseemnetega. Serveeri kohe.
PS. Kui sa tead mõnda head Pavlova retsepti, palun jaga linki Stellariumi kommentaariumis :)
Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema võrratust blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.
Mina teen Nigella retsepti järgi seda pavlovat. Aga kuna ingliskeelne link on kuhugi kadunud, panen siia eestikeelse muganduse: http://ilusadasjad.blogspot.com.ee/2007/05/retsept-okolaadi-vaarika-pavlova.html
ReplyDelete