Aubergine cooked in coconut milk sauce with exotic herbs is a wonderful dish. I'm a complete aubergine addict, but in this combination, one of my favourite vegetables is completely irresistible! This slightly hot, strongly spicy juicy dish also suits vegans. This curry is so full of flavor that it can be served to meat-eaters without them even asking anything. It's a warming dish to welcome autumn with. Serves 6. Preparation time 60 minutes.
What's needed?
2 medium aubergines
sunflower oil for frying
1 tbsp mustard seeds
8 curry sheets or a few bay leaves
2 onions, chopped
2 chilis, chopped (you can use less if you don't want it that spicy)
2 tsp ground coriander
2 tsp ground turmeric
400 g canned tomatoes
400 g coconut juice
1 tbsp sugar
400 g boiled or canned lentils (beans and chickpeas are fine too)
salt to taste
How to prepare?
Cut the aubergine into slices and then cut each slice into 3 or 4 pieces. Heat oil on a frying pan and fry the aubergine until its golden brown. It takes about 3 minutes on each side. Lift off the pan and onto a plate. Add oil to the pan and fry the mustard seeds and curry or bay leaves for about twenty seconds. Add onion and fry a few more minutes. Ad chili and other spices and fry everything through. Add a little coconut milk and heat another minute. Pour the rest of the coconut milk, canned tomatoes, and sugar in. If the sauce is too thick, you can add water. Braise for about half an hour. Stir in boiled (according to instructions) or drained lentils (if you're using canned ones) and previously fried aubergine. Add salt to taste. Braise for another 10 minutes. Serve with rice and sprinkle with fresh coriander when serving. You can braise the food for longer, it's nice when flavours mix well in stews like this. This dish is equally good to eat on the next day.
Explore Tuuli Mathisen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".
Baklažaan, mis küpsenud kookospiimakastmes ja eksootiliste vürtsidega, on üks võrratu roog. Ma olen niikuinii täielikus sõltuvuses baklažaanist, kuid sellises koosluses on üks minu lemmikviljadest lihtsat vastupandamatu! Kergelt tuline, tugevalt vürtsine mahlane roog sobib hästi ka taimetoitlastele. Samas on see karri sedavõrd maitseküllane, et seda võib pakkuda ka lihasõpradele ilma, et nad liha järgi küsimagi hakkaks. Mõnusalt soojendav roog, millega sügist tervitada. Maitsvat rooga jagub kuuele inimesele. Valmistusaeg 60 minutit.
Kuidas valmistada?
2 keskmise suurusega baklažaani
Päevalilleõli praadimiseks
1 sl sinepiseemneid
8 karrilehte või paar loorberilehte
2 sibulat, peeneks hakituna
2 tšillikauna, peeneks hakituna (või veidi vähem, kui pelgad liiga tulist rooga)
2 tl jahvatatud koriandrit 2
tl jahvatatud kurkumit
400 g konserveeritud tomateid
400 g kookospiima
1 sl suhkrut
400 g keedetud või konserveeritud läätsi (sobivad ka oad või kikerherned) maitse järgi soola
Kuidas valmistada?
Lõika baklažaanid sektoriteks ja siis tükelda iga sektor 3-4-ks tükiks. Kuumuta pannil õli ning prae baklažaan osade kaupa pannil kuldpruuniks. Selleks kulub ca 3 minutit kummalegi poolele. Tõsta pannilt ära taldrikule. Lisa pannile õli ning prae sinepiseemneid ning karri-/või loorberilehti paarkümmend sekundit. Lisa sibul ning prae veel mõni minut. Lisa tšilli ja vürtsid ning prae pannil õlis kõik läbi. Lisa veidi kookospiima ja kuumuta veel minutijagu. Kalla järgmisena juurde ülejäänud kookospiim ning tomatikonserv ning suhkur. Kui kaste on liiga paks, võid lisada ka veidi vett. Hauta umbes pool tundi. Sega juurde keedetud(vastavalt pakendi juhisele) või kurnatud läätsed (kui kasutad konservi) ning eelnevalt läbi praetud baklažaan. Maitsesta vajadusel soolaga. Hauta veel umbes 10 minutit. Serveeri riisiga ja serveerides puista peale värsket koriandrit. Võid toitu ka pikemalt hautada, sellistes vürtsikates hautistes on väga mõnus, kui maitsed hästi segunevad. Samamoodi maitseb roog eriti hästi ka järgmisel päeval. Head isu!
Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema värvikast blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.
No comments
Post a Comment