This is a wonderfully tasty and juicy apple cake. Nothing complicated and no secret ingredients. All are old acquaintances and the right flavours in a combination that works flawlessly. Who wants an especially simple option, can use ready-made shortcrust pastry. Who wants to be really thorough, can make the pastry themselves of course.
What's needed?
500 g butter shortcrust pastry
If you're making it yourself, follow these instructions:
150 g butter, room temperature
100 g sugar
1 egg
0,5 tsp salt
0,5 tsp baking powder
240 g flour
How to prepare?
Mix the butter, sugar, and egg. Mix together flour, salt, and baking powder and add to the butter-egg mixture. It's the easiest to do it in a food processor with 'pulse' mode. You can also do it on a table by working the ingredients smaller with a knife until you get an even crumbly mass. Press the mass together and put into cling film. Put into the fridge for at least half an hour. Roll about 3/4 of the dough into the base and cover a ca 26 cm cake tin in the bottom and sides with it. Roll the rest of the dough thin and cut into ribbons to cover the cake with. Make the filling.
What's needed?
100 g butter
2-3 tbsp flour
60 ml water
1 dl regular sugar
1 dl brown sugar (if you're not a massive fan of sweet, reduce the amount of sugar by about half)
cinnamon or cardamom to flavour
about 6 sourish apples, chopped
about 6 sourish apples, chopped
Melt the butter on a pan. Stir in flour until you get a paste-like mass. Add flour, sugars, and raise to boil. Lower the temperature and simmer a little while stirring all the time. Add cinnamon or cardamom. Add apple pieces and mix them with the butter and sugar mass. Put the apple pieces into the cake covered in shortcrust pastry. Spread them evenly and cover with crust ribbons. Braid the ribbons crosswise. Bake in a pre-heated oven first at 220 degrees for 10-20 minutes. Lower the temperature to 170 degrees and cook for another 35-40 minutes until the apples are cooked through. Enjoy!
Explore Tuuli Mathisen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".
See on üks võrratult maitsev ja mahlane õunakook. Ei midagi keerulist ja ei ühtegi salajast komponenti. Kõik hoopis vanad tuttavad ja õiged maitsed koosluses, mis töötab veatult. Kes soovib eriti lihtsat varianti, võib kasutada valmis võiga muretainast. Kes tahab aga eriti tubli olla, võib loomulikult muretaina ka ise valmis teha.
Explore Tuuli Mathisen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".
See on üks võrratult maitsev ja mahlane õunakook. Ei midagi keerulist ja ei ühtegi salajast komponenti. Kõik hoopis vanad tuttavad ja õiged maitsed koosluses, mis töötab veatult. Kes soovib eriti lihtsat varianti, võib kasutada valmis võiga muretainast. Kes tahab aga eriti tubli olla, võib loomulikult muretaina ka ise valmis teha.
Mida sa vajad?
500 g võiga muretainast
Kui valmistad ise, järgi järgmiseid juhiseid:
150 g võid, toasoojana
100 g suhkrut
1 muna
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
240 g jahu
Kuidas valmistada?
Sega omavahel või, suhkur ja muna. Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber ning lisa või-muna segule. Kõige lihtsam on seda teha köögikombainis pulse reziimi kasutades. Võid seda teha ka laual noaga aineid peenemaks töödeldes kuni saad ühtlase puruse massi. Suru mass kokku ja keera toidukilesse. Tõsta külmkappi vähemalt pooleks tunniks. Rulli ca 3/4 tainast tainapõhjaks ja kata sellega ca 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja küljed. Ülejäänud tainas rulli õhukeseks ja lõika sellest pikad ribad, millega koogitäidis katta. Valmista täidis.
Selleks läheb vaja:
100 g võid
2-3 sl jahu
60 ml vett
1 dl tavalist suhkrut
1 dl fariinisuhkrut (kui väga suur magusasõber ei ole, vähenda suhkru kogust umbes poole võrra)
Maitsestamiseks kaneeli või kardemoni
umbes 6 hapukat õuna, tükeldatuna
Sulata pannil või. Sega sisse jahu, kuni moodustub pastataoline mass. Lisa vesi, suhkrud ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ning hauta veidi aega massi pidevalt segades. Lisa kas kaneeli või kardemoni. Kalla juurde õunatükid ja sega need või ja suhkrumassiga läbi Tõsta õunatükid koogivormi põhjale laotatud taina peale. Lükka ühtlaselt laiali ja tõsta sinna peale siis tainaribad. Põimi tainaribad omavahel ristipidi. Küpseta eelsoojendatud ahjus esmalt 220 kraadi juures 10-20 minutit. Alanda siis kuumus 170 kraadini ja küpseta veel ca 35-40 minutit, kuni õunad on läbiküpsenud.
Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema värvikast blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.
Suu hakkas vett jooksma....
ReplyDelete