April is my birthday month and I decided to share a wonderfully simple 15-minute cake with you. Traditionally it's found from Tuuli Mathisen's blog "Ise tehtud, hästi tehtud" and the author writes that when first looking at the recipe, it felt weird - perhaps there's an error in cooking time or how it's made. Can you do it like that and will the filling get solid in only ten minutes? It appears that everything works!
So, a birthday cake for the busy times can be the additional title for this cake made with the logic of the Key Lime Pie. It's a classical cookie-base cake with a sweet-sour filling. Any other cookies work as well for the cake - why not try chocolate cookie base for a change?
What's needed?
200 g Digestive cookies
50 g butter
5 dl sweetened condensed milk
1,5 dl thicker sour cream (Saare Smetana works really well) or cream cheese
2-3 limes juiced
1 grated lime peel whipped cream for decoration
How to prepare?
Heat the oven to 180 degrees. Crush the cookies in a food processor and mix them with melted butter. Press the cookie crumble dough into a detachable-side round cake tin that has been lined with baking paper (a smaller cake tin with 20-24cm diameter works, for a bigger tin, use 1,5 times or twice the amount of ingredients), and bake in the oven for 6-8 minutes, until the base starts getting slightly brown. Mix together the ingredients for the filing - condensed milk, sour cream, lime juice and lime peel. Pour it onto the pre-cooked base and put in the oven for 8-10 minutes, until small holes start forming on the surface of the cake. Don't brown it. Cool the cake down before serving. Decorate with whipped cream and slices of lime.
Explore Tuuli Mathiesen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".
Aprill on minu sünnipäevakuu ja otsustasin sel laupäeval jagada sinuga imelihtsat 15 minuti torti. Traditsiooniliselt on see leitud Tuuli Mathiseni blogist "Ise tehtud, hästi tehtud" ja autor kirjutab, et retsepti esmalt vaadates tundus kahtlane, kas ei ole mingi viga sisse lipsanud küpsetamisaja ja tegevuskäigu juures. Kas ikka nii saab ja kas ikka täidis taheneb vaid kümne minutiga? Ilmneb, et kõik toimib!
Nii et kiirete aegade sünnipäevatort võib selle Key Lime Pie loogikaga valmistatud koogi lisatiitel olla küll. Tegemist klassikalise puruküpsise põhjaga ja rikkaliku magusa-hapu kooslust pakkuva täidisega koogiga. Põhja jaoks sobivad hästi ka muud küpsised - miks mitte proovida vahelduseks näiteks šokolaadiküpsistega.
Mida sa vajad?
200 g Digestive küpsiseid
50 g võid
5 dl magusat kondenspiima
1,5 dl paksemat hapukoort (väga hästi sobib Saare Smetana) või toorjuustu
2 -3 laimi mahl
1 laimi riivitud koor
Vahukoort kaunistamiseks
Kuidas valmistada?
Kuumuta ahi 180 kraadini. Purusta köögikombainis küpsised ning sega need sulatatud võiga. Suru purutainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva küpsetusvormi (sobib väiksemat sorti koogvorm 20-24 cm läbimõõduga, suuremale vormile arvesta 1,5-2-kordne kogus) põhjale ja küpseta ahjus 6-8 minutit, kuni põhi hakkab kergelt pruunistuma.
Sega omavahel täidise ained – kondenspiim, hapukoor, laimimahl ja –koor. Kalla eelküpsetatud põhjale ning aseta ahju umbes 8-10 minutiks, kuni väikesed augud hakkavad koogi pinnale tekkima. Ära pruunista. Enne serveerimist jahuta kook korralikult maha. Garneeri vahukoore ja laimisektoritega.
Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema värvikast blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.
No comments
Post a Comment