Saturday, March 28, 2015

Pasha Cake

Easter is almost here and one thing I enjoy in addition to egg fights is pasha. I found an exceptionally intriguing recipe for that from Tuuli Mathisen's blog "Ise tehtud, hästi tehtud" ("Self-made, Well-made") - pasha cake aka quark fruit cake under a layer of meringue. Pasha and meringue - I don't know what would suit a sweet tooth better.   

Tuuli writes as follows: "I'm sharing a lovely recipe inspired by pasha that ended up with me thanks to a reader's letter of the magazine Oma Maitse, and the author of this recipe is Jana Jaaksalu. Namely every issue of Oma Maitse features some nice recipes that readers have sent, and the magazine will prepare it. This cake was baked and photographed according to Jana's recipe and I would really recommend it. Jana writes that she is no big fan of pasha, but this cake goes down well." 


What's needed?  

50g chopped hazelnuts  
200g crumbled digestive cookies  
70g butter  

Filling: 

1 orange  
200 g dried fruits  
400 g cream cheese  
400 g ricotta  
2 dl sugar  
4 eggs  
3 yolks  

Top layer:  

3 egg whites  
0.7 dl sugar  

Decoration:  

Melted chocolate  
Chopped nuts  
Orange slices  

How to prepare?  

Start from the filling - grate the orange peel - only a thin layer, and squeeze out the juice. Chop the dried fruits and leave in them to marinate in the orange juice for about 3-4 hours, or even better overnight. Mix the crumbled cookies, hazelnuts, and melted butter together for the crust, and fill a 26-28cm cake tin bottom. Leave it to wait in the fridge. Mix together the cream cheese, ricotta, and sugar, add eggs and yolks one by one. Keep mixing continuously. After that, drain the dried fruit of excess Orange juice, and add to the mix. Pour the mix into the cake tin and bake at 160 degrees for one hour. Take the cake out of the oven, turn the heat up to 180 degrees. Whisk the egg whites and add sugar in a narrow stream and mix until the foam is hard and shiny. Spread the egg white foam onto the cake, and cook for another 8-10 minutes. When served, drizzle on some melted chocolate and chopped nuts, or orange slices. When you cut the cake, make the knife wet so you don't break the layer of meringue. 

Explore Tuuli Mathiesen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".



Lihavõtted on ukse ees ja üks, mida ma alati lisaks munade koksimisele naudin, on pasha. Selleks puhuks leidsin Tuuli Mathiseni blogist "Ise tehtud, hästi tehtud" erakordselt põneva retsepti - pashakook ehk kohupiima-puuviljakook beseekatte all. Pasha ja besee - ma ei tea, mis võiks ühele maiasmokale paremini sobida ja mis paneks veel kiiremini südame põksuma!

Tuuli kirjutab nii: "Pashakook ehk kohupiima-puuviljakook beseekatte all Jagan siin üht mõnusat pashast inspireeritud retsepti, mis sattus minu kätte tänu ajakirja Oma Maitse lugejakirjale ning retsepti autor on Jana Jaaksalu. Nimelt ilmub igas Oma Maitse numbris mõni vahva lugejate poolt saadetud retsept, mille teostus tuleb siis ajakirja poolt. Selle koogi küpsetasin ja pildistasin Jana saadetud retsepti järgi läbi mina ning julgen küll väga soovitada. Jana ise kirjutab, et ta pole suurem pashasõber, kuid sellist kooki sööb küll meeleldi."

 Mida sa vajad?

50 g purustatud sarapuupähkleid 
200 g purustatud digestiivküpsiseid 
70 g võid 

Täidis: 
1 apelsin 
200 g kuivatatud puuvilju 
400 g toorjuustu 
400 g ricotta´t 
2 dl suhkrut 
4 muna 
3 munakollast 

Kate:
3 munavalget 
0.7 dl suhkrut 

Kaunistuseks: 

sulatatud šokolaadi 
purustatud pähkleid 
apelsiniviile

Kuidas valmistada?

Alusta täidisest- riivi apelsinilt koor-ainult õhuke oranž kiht ja pressi välja mahl. Haki kuivatatud puuviljad tükkideks ja jäta apelsinimahla sisse 3-4 tunniks, parem üleöö marineeruma. Sega põhja jaoks omavahel purustatud küpsised, pähklid ja sulatatud või ning suru 26-28 cm koogivormi põhjale. Jäta vorm külmkappi ootele. Mikserda toorjuust, ricotta-kohupiim ja suhkur, lisa ükshaaval munad ja munakollased. Mikserda pidevalt. Seejärel nõruta liigsest apelsinimahlast puuviljad ja tõsta koos apelsinikoorega täidisele. Vala segu vormi ja küpseta 160 °C ahjus 1 tund. Võta kook ahjust, määra uueks temperatuuriks 180°C. Vahusta munavalged, lisa peenikese nirena suhkur ning mikserda, kuni vaht on kõva ja läikiv. Määri munavalgevaht koogile ja küpseta veel 8-10 minutit. Serveerides nirista peale sulatatud šokolaadi ja purustatud pähkleid või apelsiniviile. Lahti lõigates kasta nuga vee sisse, siis ei lõhu beseekihti ära.

Vaata Tuuli Mathieseni teisi retsepte tema imelisest blogist "Ise tehtud, hästi tehtud".
SHARE:

2 comments

  1. Aitäh Sulle jagamast, see on nii põnev retsept! Jumaldan beseed, ent poleks ise osanud seda kuidagi kohupiimaga ühendada, peaksin pühade ajal järele proovima :)

    ReplyDelete
  2. A great cake is moist and flavorful. The article contains 25 suggested tips on how to achieve that. A good baked recipe is a moist cake.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig