Saturday, March 21, 2015

Banana and peanut ice cream

It's again the long-awaited weekend! Stellarium invites lovely food bloggers on Saturday, who are kind enough to share new flavours with readers. This Saturday guest blogger is Tuuli from "Ise tehtud, hästi tehtud", and I picked the banana and peanut ice cream of hers luscious collection of recipes. 

Tuuli writes: "Some foods and preparation are so simple, that it's almost bizarre calling them recipes. Here's one of the wonderful combinations that doesn't require any effort or input. Doing the dishes after preparing it is perhaps the biggest work in this case. It's a good thing that browning bananas can be used here. The little picky ones in our family refuse to eat bananas with brown peel. And it happens that to my displeasure, sometimes bananas get brown spots already within a day, and when another bundle of those brown shaded bananas looks at me from the fruit bowl, the clever tips section will come in handy. Banana gets a new life in the form of ice cream.  The result is surprisingly perfect and rich. The light fruitiness of the banana is supported by rich peanut butter. Thanks to the peanut butter, the ice cream stays better than ice cream made solely from frozen bananas. You can add extra flavours, if you wish - sour flavour from lemon or lime, spice from cinnamon or cardamon, and sweet tooths can add their syrup of preference. " 



What's needed?

The formula is simple! 
2 bananas, overripe and previously frozen 
2 tbsp of crunchy peanut butter - peanut butter with little pieces of peanuts  

How to prepare?

Peel and dice the banana. Put into the freezer and let it freeze thoroughly. Take the frozen banana out of the fridge and put into a food processor or blender. Add peanut butter and work the mass into an even creamy ice cream. It's the best to use "pulse" mode for it. It's possible you might have to push the banana pieces down a few times to that everything could get even and chopped. The mass will get creamy, and the peanut pieces give the ice cream a nice crunchy texture. The result is both by consistency and taste a real creamy and healthy treat. Now I'm worried I might have to let bananas over ripe on purpose to get a necessary amount of banana-peanut ice cream. It tends to run out fast.

Explore Tuuli Mathiesen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".





Täna on kevadine pööripäev ja luba mul soovida sulle imelist kevade algust! Kohe, kui ilmad lähevad soojemaks ning päike tuleb välja, liiguvad minu mõtted jäätise suunas. Kevade alguse puhul jagan sinuga Tuuli Mathiseni banaani ja maapähklijäätise retsepti. Autor ise kirjutab, et mõned toidud ja valmistuskäigud on nii lihtsad, et retseptiks on seda isegi kohatu seda nimetada. 

Tuuli kirjutab oma blogis "Ise tehtud, hästi tehtud" nii: "Siin on üks neist võrratutest kooslustest, mis ei nõua mitte mingisugust pingutust ega panustamist. Toiduvalmistamise nõude pesemine on ehk kõige suurem vaev selle valmistuskäigu juures. Hea on siinjuures see, et ära saab kasutada pruuniks muutunud banaanid. Meie pere pirtstükid keelduvad pruuni koorega banaane söömast. Kusjuures minu meelehärmiks muutub banaanikoor pruunitäpiliseks vahel juba päevaga ning kui puuviljavaagnalt järjekordne kobar neid pruunijumelisi banaane otsa vaatab, tuleb abiks jällegi nutikate nippide rubriik. Banaan saab endale uue elu jäätise näol. Tulemus on üllatavalt täiuslik ja rikkalik. Banaani kerge puuviljasus saab tuge rikkalikust maapähklivõist. Tänu maapähklivõile on selline banaanijäätis ka püsivam, kui ainult külmunud banaanist tehtud jäätis. 

Mida sa vajad?

2 banaani, üleküpsenud ja eelnevalt sügavkülmutatud 
2 sl teralist maapähklivõid (Crunchy Peanut Butter) ehk siis väikeste pähklitükkidega krõmpsu maapähklivõid 
Soovi korral võib veel ise ka lisamaitseid juurde sättida - hapukamat maitset sidrunit või laimi lisades, vürtsidest sobib hästi kaneel või kardemon, magusasõbrad võivad veidi meelepärast siirupit lisada jne.

Kuidas valmistada?

Koori ja tükelda banaan. Tõsta sügavkülma ja lase läbi külmuda. Võta külmunud banaan sügavkülmast välja ning tõsta purustajasse või blenderisse. Lisa maapähklivõi ja töötle mass ühtlaseks kreemjaks jäätiseks. Selleks on kõige parem kasutada "pulse" režiimi. Võib juhtuda, et vahepeal on vaja banaanitükke paar korda allapoole suruda, et kõik ühtlaseks peeneks saaks. Mass muutub kreemjaks ning maapähklivõi tükid annavad jäätisele mõnusa krõmpsu tekstuuri. Tulemus on nii konsistentsilt kui ka maitselt tõelist kreemine ja tervislik maius. Nüüd mul lausa mure, et peaks hakkama banaane eraldi pruuniks küpsetama, et saaks vajaliku koguse banaani-maapähklijäätist valmistada. Ettevaatust! Jäätis kipub kiirelt otsa saama!

Vaata Tuuli Mathieseni teisi retsepte tema imelisest blogist "Ise tehtud, hästi tehtud".

SHARE:

6 comments

  1. See tundub nüüd küll nii lihtne retsept, et proovin järgi. Pildil on jäätis eriti isuäratav! Ilusat kevadet, Stella.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kindlasti tasub proovimist! Anna teada, kuidas õnnestus! Sullegi sulnist kevadet!

      Delete
    2. Proovisin kodus järgi. Tuli välja väga hea, lisasin sinna nii kaneeli kui kardemoni. Kahjuks sain jäätist ise suhteliselt vähe, sest see söödi pere poolt ära. Igaljuhul aitäh nii Tuulile kui Sulle, kes Sa selle tema blogist meile välja valisid! Meie peres uus magustoit olemas.

      Delete
  2. Väga mõnus jäätise retsept!Lihtne.Mina jälle murran pead kust ma neid üleküpsend banaane võtan.Kodus mu lapsed esimesena puuviljadest pistavad just banaanid nahka.Pilti nähes hakkas suu vett jooksma, ju tuleb seda maiust tegema hakata.

    ReplyDelete
  3. Nämmi :)
    Super blogi ja edu edaspidiseks! :)

    ReplyDelete
  4. Kaunist kevadet ja head jäätisehooaja algust! :)

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig