Läinud nädalal toimus Meritoni hotellis Eesti toidu nädala pidulik õhtusöök. Kuna Meritonis oli tegemist esimest korda just Eesti toitude õhtuga, siis ma ootasin seda galat suure uudishimuga.
Mind huvitas, milliseid üllatusi see meile nii tuntud köök pakub. Ja üllatusi jagus - alates punapeedi želeest kuni maapirni kreemsupini. Menüü koostasid Meriton Grand Conference & Spa hotelli sous-chef´d Timo Ruutu ja Andres Penno. Kasutati ainult kodumaist toorainet ja palju just väiketootjate toodangut.
Lisaks roogadele pakkus oivalise üllatuse võimas muusikaline pool. Muusikalist
meelelahutust olid kutsutud pakkuma noored muusikud Aarne Saluveeri
juhtimisel. See oli üldse imeline õhtu, kus kõik langes nii hästi kokku.
Sel hetkel, kui laul üles võeti, oli taevas akna taga sulnilt
sini-must-valge. Saluveeri kava, kus muuhulgas lauldi Nukitsamehest tuntuks saanud "Kodulaulu", on üks ilusamaid, mida olen nendel õhtusöökidel näinud ja
kuulnud.
Siin on väike ülevaade roogadest, mida tol õhtul pakuti.
Tallinna Vürtsikilu salat, "Uppunud" talumuna, punapeedi želee- ja majonees. Lisaks pakuti klaasikest tillimaitselist viina
Klaasike Trivento Tribu Torontes veini
Maapirni kreemsupp "Muhe & Mahe" ja kadakajuustu grissini
Minu lemmik oli Järveotsa vutt, mille juures oli mõnus ahjutomat, hernekreem ja metsaseene frikasse
Magustoiduks pakuti Tubri talu kitsejuustu vahtu, kama ja astelpaju sorbeed
Ja oligi aeg koju minna. Just Nukitsamehest tuntud "Kodulauluga" lõppes ka see õhtu. Küünlad olid peaaegu lõpuni põlenud ja süda oli soe ...
VAATA LISAKS: Õhtusöök Austria Festivalil ja Lõuna-Aafrika gala õhtusöök
Mind huvitas, milliseid üllatusi see meile nii tuntud köök pakub. Ja üllatusi jagus - alates punapeedi želeest kuni maapirni kreemsupini. Menüü koostasid Meriton Grand Conference & Spa hotelli sous-chef´d Timo Ruutu ja Andres Penno. Kasutati ainult kodumaist toorainet ja palju just väiketootjate toodangut.
Siin on väike ülevaade roogadest, mida tol õhtul pakuti.
Tallinna Vürtsikilu salat, "Uppunud" talumuna, punapeedi želee- ja majonees. Lisaks pakuti klaasikest tillimaitselist viina
Klaasike Trivento Tribu Torontes veini
Maapirni kreemsupp "Muhe & Mahe" ja kadakajuustu grissini
Minu lemmik oli Järveotsa vutt, mille juures oli mõnus ahjutomat, hernekreem ja metsaseene frikasse
Põhiroaks oli Saaremaa põdra sisefilee, Rebase talu õuna tartar, röstitud ahjujuurviljad ja vaarika demi-glace. Rebase talus käisin sel suvel külas ja siinkohal tervitan nende toredat perekonda
Magustoiduks pakuti Tubri talu kitsejuustu vahtu, kama ja astelpaju sorbeed
Ja oligi aeg koju minna. Just Nukitsamehest tuntud "Kodulauluga" lõppes ka see õhtu. Küünlad olid peaaegu lõpuni põlenud ja süda oli soe ...
VAATA LISAKS: Õhtusöök Austria Festivalil ja Lõuna-Aafrika gala õhtusöök
Üllatavalt musklis oled. Millises trennis sa käid? Võiksid kirjutada sellest, mis trenne teed ja kuidas toitud. Väga huvitav oleks teada. Tervitab, Lisette
ReplyDelete