Monday, October 22, 2012

Eesti toidu nädala õhtusöök

Läinud nädalal toimus Meritoni hotellis Eesti toidu nädala pidulik õhtusöök. Kuna Meritonis oli tegemist esimest korda just Eesti toitude õhtuga, siis ma ootasin seda galat suure uudishimuga. 

Mind huvitas, milliseid üllatusi see meile nii tuntud köök pakub. Ja üllatusi jagus - alates punapeedi želeest kuni maapirni kreemsupini. Menüü koostasid Meriton Grand Conference & Spa hotelli sous-chef´d Timo Ruutu ja Andres Penno. Kasutati ainult kodumaist toorainet ja palju just väiketootjate toodangut. 


Lisaks roogadele pakkus oivalise üllatuse võimas muusikaline pool. Muusikalist meelelahutust olid kutsutud pakkuma noored muusikud Aarne Saluveeri juhtimisel. See oli üldse imeline õhtu, kus kõik langes nii hästi kokku. Sel hetkel, kui laul üles võeti, oli taevas akna taga sulnilt sini-must-valge. Saluveeri kava, kus muuhulgas lauldi Nukitsamehest tuntuks saanud "Kodulaulu", on üks ilusamaid, mida olen nendel õhtusöökidel näinud ja kuulnud. 

Siin on väike ülevaade roogadest, mida tol õhtul pakuti.


Tallinna Vürtsikilu salat, "Uppunud" talumuna, punapeedi želee- ja majonees. Lisaks pakuti klaasikest tillimaitselist viina


Klaasike Trivento Tribu Torontes veini



Maapirni kreemsupp "Muhe & Mahe" ja kadakajuustu grissini


Minu lemmik oli Järveotsa vutt, mille juures oli mõnus ahjutomat, hernekreem ja metsaseene frikasse


Põhiroaks oli Saaremaa põdra sisefilee, Rebase talu õuna tartar, röstitud ahjujuurviljad ja vaarika demi-glace. Rebase talus käisin sel suvel külas ja siinkohal tervitan nende toredat perekonda


Magustoiduks pakuti Tubri talu kitsejuustu vahtu, kama ja astelpaju sorbeed 

Ja oligi aeg koju minna. Just Nukitsamehest tuntud "Kodulauluga" lõppes ka see õhtu. Küünlad olid peaaegu lõpuni põlenud ja süda oli soe ... 

 
SHARE:

1 comment

  1. Üllatavalt musklis oled. Millises trennis sa käid? Võiksid kirjutada sellest, mis trenne teed ja kuidas toitud. Väga huvitav oleks teada. Tervitab, Lisette

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig