Siin on maailma lihtsaim kukeseenepirukas. Ma teen seda igal aastal, kui kukeseened oma kübarad minu kööki ära kaotavad ja see viib tavaliselt kogu perel keele alla.
Mida sul on vaja?
Pärmi lehtaigna ostan enamasti poest, seda on 500 g ja minu lemmik on Kodune pärmi-lehttaigen. Kui sul on aega, tee see kindlasti ise. Minu ema teeb kõik taignad alati ise ja maitse on mõnusam. Minul on aga koguaeg kiire :)
Täidis:
400 g kukeseeni
300 g Atleet juustu
1 suur sibul
väike kimp tilli
100 ml vahukoort
30 g võid
soola
valget pipart
pisut rosmariini
Sulata pannil või, lisa hakitud sibul, till ja seened. Maitsesta valge pipra ja soolaga. Ma ise lisan rosmariini, sest see annab mõnusa omapärase maitse. Kümme minutit hiljem lisa seentele vahukoor ja kuumuta kuni keemiseni. Riivi juust ja sega seentega ühtlaseks massiks. Rulli taigen lahti ja jaga kaheks. Vala alumisele kihile seene-juustu segu ja kata siis õhukese taignaga. Küpsteta ahjus 220 kraadi juures 20-25 minutit. Ma ise küpsetan silma ja sisetunde järgi. Kes soovib, võib lisada seene-juustu segule peekonit, kuid mulle meeldivad selles pirukas just juustu ja kukeseene selged noodid.
Stellariumis loositakse igal nädalal välja uhkeid ilutooteid. Kuidas võita? Liitu Stellariumiga Facebookis SIIN.
Mmmmm, yummi)))))
ReplyDeleteProovin vartsi :D
Äitah!
jumala hea, just tegin
ReplyDeleteImetore! Aitäh tagasiside eest.
DeleteMõnus kõhutäis!
ReplyDeleteKasvumajas rosmariini sellel aastal pole,haarasin peterselli järele ja sai ka hea.Natukene rohelist salatit kõrvale ka ja......peaksi taas kööki nosima tõttama :)
Tore kuulda. Jah, need pirukad ja ka kukeseenemuffinid on just rohelise salatiga mõnusad. Aitäh tagasiside eest.
DeleteTänud, ei saa perekonda piruka juurest, kaloreid ei loe enam keegi. suurepärane maitseelamus!
ReplyDeleteKui tore! Aitäh vastukaja eest! Ma teen Sinu tuules ka üle pika aja seda pirukat :) Mõnusat suve!
DeleteTegin külalistele ja väga maitses. :) aitäh !!
ReplyDelete