Sunday, May 27, 2012

Head isu! Valge šokolaadi ja maasika kook

Jagan üht oma lemmikkoogi retsepti, mis muutub meie peres aktuaalseks kohe, kui saab mõnusaid maasikaid. Seda on lihtne teha ja maitseb imehästi. Näpatud on see retsept toidutarest ja eile tegin seda üle pika aja.


 Mida sul on vaja?

Koogi põhi:
150 grammi digestive küpsiseid
70 g või
1 sl fariinsuhkur

Koogile peale:

300 g aedmaasikaid
200 g valge šokolaad
250 g paks hapukoor või créme fraiche 
2 dl vahukoor

Kaunistuseks:

kakaod
maasikaid








Purusta küpsised peeneks jahuks. Sulata või ja lisa fariinsuhkur. Sega juurde küpsisepuru. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhja. 

Puhasta maasikad ja lõika tükkideks. Kata küpsisepõhi maasikatega. Sulata kuumaveevannis šokolaad. Sega juurde hapukoor. Lisa vahustatud vahukoor.





Vala segu maasikatele. Tõsta kook külmkappi vähemalt kolmeks tunniks kuni üleöö. Minu kogemus ütleb, et kook on parim siis, kui on öö külmkapis seisnud. Enne serveerimist puista üle kakaopulbriga ja kaunista maasikatega. Maasikate asemel võib kasutada ka muid marju. Ühel talvel tegin seda kooki aga hoopis banaanidega. Suurepärane on see ka mustikatega.


























Ära unusta, et Stellarium loosib igal nädalal välja ilutooteid. Sel nädalal algas Elizabeth Ardeni loos. Selleks liitu meie Facebookiga SIIT ja jälgi Stellariumi mänge. 

SHARE:

21 comments

  1. mmm, nii nämm näeb välja! Mu enda lemmik on valgešokolaadi toorjuustukook, kuid sinu oma tundub lihtsam ja peab ka kindlasti ära proovima!

    suvimariliis.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Tundub super hea! Kindlasti teen järgi.♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kindlasti proovi järgi ja anna teada, kuidas meeldis.

      Delete
  3. Oi, nom-nom...kindlasti katsetan ! Aitäh jagamast!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šokolaadi võib isegi vähem panna, siis mahub pool kooki korraga kõhtu :)

      Delete
  4. Mina katsetasin seda retsepti ja maitse oli hea, aga see pealmine segu jäi täiesti vedel, ei läinud üldse kõvaks külmikus. Rohkem ei julge teha. Aga maitse oli küll imehea. Ei tea mis võis valesti minna. Kuidas see vahukoore ja shokolaadi segu muidu kõvaks peaks minema üldse, ei saa aru :) ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere, Kadri, kas Sa vahukoore vahustasid ja lisasid ka hapukoore? Ta ei lähe nii kõvaks nagu tarretis, ta ongi pigem selline kreemjas. Aga veendusin ka selles, et Eesti maasikatega on see tunduvalt parem. Hispaania maasikatega ei tulnud see õige maitse välja.

      Delete
    2. Mina olen lisanud veidi zelatiini kõikidele kihtidele. Siis ei tule nii vedel.

      Delete
    3. Mina olen lisanud veidi zelatiini kõikidele kihtidele. Siis ei tule nii vedel.

      Delete
  5. Supper hea tuli välja!

    ReplyDelete
  6. Kirjutasin üles ja otsustan järele proovida.Kahjuks ei ole temperatuure ja kui kaua küpsetada:-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere, see on külm kook. Siin retseptis seisab samuti: Tõsta kook külmkappi vähemalt kolmeks tunniks kuni üleöö. Minu kogemus ütleb, et kook on parim siis, kui on öö külmkapis seisnud. Tervitades, Stella.

      Delete
  7. Mina tegin sellise kreemi: 400g kohupiimapastat, 200g maitsestamata toorjuustu jaumbes 100g kondentspiima, põhi sama jamaasikad põhjale. Õhtul tegin, panin külmkappija hommikul oli väga hea,segu oli täiesti normaalne, ei olnud vedel.Kel viitsimist, võib sellele segule veel ühe kihi maasikaid panna ja
    enne serveerimist vahukoore peale vahustada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, see tundub küll väga ahvatlev. Proovin järele. Aitäh jagamast :)

      Delete
  8. Atah, Stella! Superhea kook, nuudsest meie pere lemmik ka :)

    ReplyDelete
  9. Käisin just poes kraami järel ja kohe läheb tegemiseks:)

    ReplyDelete
  10. Tundub nii hea! Proovin kindlasti mõni järele! :) Minu õnneks hakkas õde maasikaid kasvatama, nüüd võin ainult nendest eladagi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oeh... Kas ma võin Sinu või Su õe poole kolida? :D Küll mõnel ikka veab. Milliseid sorte Su õel leidub?

      Delete
    2. mõni päev*

      Võid kohe sisse kolida! :D Tal on nelja sorti - Sonata, Polka, Rumba ja Christine :)

      Delete
  11. Väga isuäratav! Kahjuks ma piirdun preagu ainult värskete marjade ja puuviljadega. Muud suhkrut ei söö. :)
    Käin ka peaaegu iga päev turul mureleid ja maasikaid ostmas.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig